Predikan

Tänkte att jag skulle lägga upp prdikan som jag drog på senaste Cross-Hope:

Vi har alla en uppgift, en funktion, i Guds rike. Paulus beskriver, i första korintierbrevet 12, församlingen som Kristi kropp, alla är en egen del som har sin egen funktion. Gud ger oss alla möjligheten, Möjligheten, inte tvånget, att vara med i hans plan. Gud vill att vi alla ska hitta vår plats och upptäcka de nådegåvor Han har för oss. Det står i Bibeln (1 Kor 12) att Anden uppenbarar sig hos var och en så att den blir till nytta. Vi får alla nådegåvor från Gud men Paulus uppmanar även Korintierna att söka gåvorna, det står ”Eftersom ni är ivriga efter Andens gåvor, sök då att i överflöd få sådana som uppbygger församlingen”. Tänkte bara ta två punkter utifrån det.


·         Sök Andens gåvor…


Man kan aldrig säga att Gud jobbar så, eller Gud gör bara på det sättet men här uppmanar Paulus till ett aktivt sökande efter nådegåvorna. Sök så ska ni finna, att Gud inte fått en att profetera så fort man blev frälst betyder inte att det inte är mening att man ska göra det. Den andra punkten är:

·         … Som uppbygger församlingen.


Andens gåvor är menade att vara till välsignelse för hela församlingen, vi ska använda de gåvor vi har till att bygga upp församlingen. De är inte till för oss själva utan vi ska tjäna varandra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0