Guds Rike

”Vår Fader, du som är i himmelen låt dit namn bli helgat, låt ditt rike komma låt din vilja ske, på jorden så som i himmelen.”

 

Så börjar bönen vår fader, att Guds rike ska komma. Guds rike är där Gud styr, där Gud regerar, han är kung i sitt rike. Det står också i Bibeln (Luk 17:21) att Guds rike är inom oss (annan översättning: ”Ibland er”). Det betyder att Gud låter sin vilja ske i oss och genom oss.

 

Man kan likna den effekt (Helgelse) som Guds rike har vid solens effekt. Om man vistas i solen så blir man brun precis som att om man vistas i Guds rike så blir man mer lik Gud. Man blir som den man umgås med. Grejen är dock att vi aldrig kan styra över solen, skiner solen starkt så skiner den starkt och om det är en mulen dag så är det inte så mycket vi kan göra åt det, den enda som kan göra något åt det, det är Gud. Därför är det så viktigt att vi inte går och försöker göra något av oss själva utan att vi lyssnar till Gud och låter honom göra sitt verk genom oss.

 

Joh. 15:4-5

 

Guds rike är beroende på Gud. Utan Vinstocken blir det inte så mycket frukt. Därför är det så viktigt att vi ber Gud att Hans vilja ska ske i oss och genom oss, precis som Jesus lär oss att be.


Kommentarer
Postat av: emma

jag gillar solen-liknelsen :D

2009-10-27 @ 23:11:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0